Close

Hvordan lykkes med finansiering av prosjektet?

Hvordan lykkes med finansiering prosjektet?

VisualFunding har ett fokus og det er å nå dine mål for prosjektet. Derfor har vi samlet noen gode råd som kan hjelpe deg på veien. Bli inspirert, og få finansiert prosjektet med VisualFunding.

 1. Velg riktig antall andeler
  Prøv å finn ut hvor mange potensielle støttespillere du kan få på prosjektet. Prisen du vil ha per andel vil også påvirke antall andeler som blir kjøpt. Hvis du har en lav pris vil flere kjøpe flere andeler, vs. legger du høy pris per andel trenger du færre salg men færre vil kjøpe. Legg forskjellige priser på banen. Slik at rundt mål koster det mer, midtsirkelen på en fotballbane burde koste litt mer.
 2. Bruk tid på prosjektbeskrivelsen
  Ta deg tid med teksten og informasjonen du oppgir på prosjektsiden. Informer om hva prosjektet er for, og vær spesifikk på hva pengene går til. Bruk bloggen til å oppdatere hva pengene brukes til underveis. Kan du skrive på engelsk kan prosjektet gå globalt, og ikke kun lokalt.
 3. Bruke lokale medier og sosiale medier!
  Lokale medier har en tendens til å støtte lokale saker, og hvis du i tillegg oppretter en interessant vinkel eller stunt rundt prosjektet, kan du få deres oppmerksomhet til å skrive om det. Dette er en enkel og gratis markedsføring.

  Publiser prosjekt-linken på Facebook, Twitter, Instagram, og andre sosiale medie-plattformer, for å få prosjektet ut. Vær kreativ i måten du publiserer innlegget på, for å få oppmerksomhet blant dine følgere. Oppfordre folk til å dele når de kjøper. Bruke lokale kjendiser til å fremme prosjektet, og del når noen har bidratt. Skap en blest om at det er dette alle i ditt nærområde gjør akkurat nå!
 4. Opprett et lotteri basert på andels-nummer kjøpt.
  Lag litt blest rundt prosjektet, og lag et enkelt lotteri basert på et tilfeldig ordrenummer, eler trekker en vinner blant 100 første kjøpte andeler. Bruk også sosiale medier knyttet til dette, oppmuntre til å støtte prosjektet, og få folk til å dele på facebook.
 5. Skap konkurranse
  Oppfordre folk til å laste opp logoen til laget de støtter, som Manchester United. Vi har sett en tendens til at flere andeler er solgt, fordi andre mennesker ønsker mer Liverpool logoer på lerretet.
 6. Har et positivt oppsett
  Når du skal legge inn bilder i innhold, velg gøye og positive bilder. Velg bilder med mennesker smilende som har det gøy, i stedet for en regnfull-dag bilde. Dette vil opprette en positiv tilknytning til prosjektet.
 7. Bruk samlinger for å fremme
  Skal klubben ha et opplegg, kamp, eller er det klubbens årlige møte? Spre ordet og benytt slike sammenkomster til å fremme salget av andeler
 8. Tilstedeværelse på location
  Kanskje prosjektet tilhører en organisasjon eller et sted hvor du kan plassere en IPad og Laptop i en sentral plassering, der folk kan se det, og støtte prosjektet.
 9. Få lokale og generelle sponsorer
  Arbeid med alle sponsorer du kan, få de til å kjøpe andeler. Hvis de kjøper en X antall andeler, kan du love de en sentral plass til logoen på sponsor-delen på nettsiden. Mindre sponsorer kan laste opp deres logo som bilde på deres andel på banen.
 10. Aldri gi opp
  Prøv å være konsekvent i løpet av finansieringen perioden, arbeid med å fremme det ofte over tid. Aldri gi opp finansiering målet, fordi det finne mange givere der ute som ønsker å bidra med litt!

Lykke til med prosjektet, og gjerne del med oss hvis dere kommer på andre gode forslag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.